THE SMART TRICK OF SOHBET THAT NOBODY IS DISCUSSING

The smart Trick of sohbet That Nobody is Discussing

The smart Trick of sohbet That Nobody is Discussing

Blog Article

Halkımızın deyişiyle ‘Hasan Behçet’ sokağından her geçişimde, Hasan Behçet’in fotoğrafhanesi olan binayı, durur, bir süre seyrederdim. Sayısız insanın mutlu olanlarının kağıda geçirildiği bu bina, kimbilir, kaç bin Konya’lıyı en güzel günlerinde hatırlamakta… Kaç bin sevgili el, bu binada, bir objektif karşısında tutuştu.

Fotoğraf 27- Yine bir Milli Bayram kutlaması, öğrenciler ve halk ellerinde bayraklar ile Yusuf Şar Konağı’nın önünde ve çevresinde bayrama coşku ile katılıyor. Konağın one.

thirteen. yüzyıla tarihlenen mescidin duvarları kısmen taş ve tuğladandır. Kapı söveleri ise devşirme mermerdendir. Kare planlı mescidin kubbesi sekizgen bir kasnağa oturtulmuştur. İç mekanda kareden sekizgene geçişi sağlayan küçük tromblar vardır.

Büyük bir ihtimalle “Dolasu”da “de le sous” ama işte bir şey ifade etmiyor bana ne yazık ki “mepsiyens”i çözemedikten sonra. Augustin, St. Augustin’den gelmekte, Konyadaki Fransız Katolik Kilisesi’ni inşaa eden rahiplerin de Assomptionistes Rahipleri olduğunu daha önce yazmıştım. Bu Assomptionistes tarikatının asıl adı Augustins de l’Assomption, yani bu rahipler aslında 354 - 430 yılları arasında yaşamış ve “Devleti tanrının yeryüzündeki temsilcisi olarak tanımlayan” ünlü bir filozof ve tanrıbilimci olan Aziz Augustin (Augustinus veya Aurelius Augustinus) tarikatına bağlılar. Avukat Arapoğlu Kosti de bu bağlılığa uygun olarak konağını kutsamak advertına böyle bir isim vermiş olabilir.

chat conversation chat chatting conversing converse dialogue spoke talk converse chatter chit-chat conversational dialogue

ilanları gazetelerde yer almıştı. Hüsnü Kazım Ersoy’un katılmış olduğu kurs bu nitelikte bir kurs olmalıdır.

Fotoğraf 24- 1927 yılında Alâeddin Tepesinden doğuya Hüküachieved Meydanına doğru açılan iki şeritli ve ortası refüjlü Hükümet Bulvarı, sol köşede Muallimler Birliği ve Maarif Evleri, sağ köşede ise Yusuf Şar Konağı, önde görülen küçük beyaz yapı Trafodur.

Berggren, 1914 yılında sahip olduğu arşivini dağıtmış, bir kısmını da Alman Büyükelçiliği satın almıştı. Alman Büyükelçiliği’nin satın aldıkları günümüzde Alman Arkeoloji Enstitüsü Koleksiyonundadır.

Fotoğraf fifteen- Alâeddin Tepesi eteklerinden Konya’ya bakış, fotoğrafın solunda Yusuf Şar Konağı’nın köşesi görülmekte, yine website elektrik direkleri ve elektrik kablolarının varlığı nedeniyle bu fotoğrafın da 1918 yılı sonrası olduğu düşünülebilir.

Üçüncüsü ise, one Ocak 1936 tarihinde, Alâeddin Tepesi’nin doğu eteklerine Hükümet Bulvarının tam ortasına denk gelecek şekilde inşaa edilen Şehitler (Meçhul Asker) Anıtıdır.

1864 yılında, Mithat Paşa’nın ülke ziraatını desteklemek ve çiftçiye kredi vermek amacıyla Ziraat Bankası’nı kurmasıyla birlikte, Osmanlı Devleti’nin büyük vilayetlerinin hemen hepsinde Ziraat Bankası’nın şubeleri açılmıştı.

Milletimizin aşmaya mecbur olduğu merhaleler büyüktür. Aşılması zaruri olan bu merhaleler herhalde aşılacak ve en nurlu hedeflere varılacaktır; onun için birbirimize vereceğimiz işaret şudur:

Büyük bir ihtimalle de lise son sınıf öğrencisi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda 3 yıl sonra bu anıtın yerleştirildiği noktada düzenlenen coşkulu

Hasan Behçet, bir sokağa fotoğrafhanesinin sokağına advertisementını verecek kadar meşhur olmuş, eski Konya’da…İplikçi camiinden elli advertisementım ötede soldaki sokakta halâ fotoğrafhanesinin binası durur. Biz çocukluğumuzda, ilk gençlik yıllarımızda bu ince dar merdivenlerden çıkılan yüksek ve dar binanın önünden geçerken, bir saygı duyardık…

Report this page